Active and Passive Voice Exercise ~ Tekno English

Active and Passive Voice Exercise with Answer.

Active and Passive Voice Exercise ~ Tekno English
Image by 14320892

Direction: Answer the following questions correctly by choosing A, B, C, or D.

1. People hunt birds in the summer. Which one is the passive voice of the sentence above?

A. Birds are hunted by people in the summer.
B. Birds are being hunted by people in the summer.
C. Birds have been hunted by people in the summer.
D. Birds have been being hunted by people in the summer.

2. He moved his pieces of jewelry into the safely lost month. Which one is the passive voice of the  
    sentence above?

A. His pieces of jewelry is moved into the safe by him last month.
B. His pieces of jewelry are moved into the safe by him last month.
C. His pieces of jewelry was moved into the safe by him last month.
D. His pieces of jewelry were moved into the safe by him last month.

3. The police caught the robber at the junction last night. Which one is the passive voice of the
    sentence above?

A. The robber was caught by the police at the junction last night.
B. The robber was being caught by the police at the junction last night.
C. The robber were caught by the police at the junction last night.
D. The robber were being caught by the police at the junction last night. 

4. Mr. Mardi built this house in 1948. Which one is the passive voice of the sentence above? 

A. This house was built in 1948 by Mr. Mardi.
B. This house was being built in 1948 by Mr. Mardi.
C. This house has been built in 1948 by Mr. Mardi.
D. This house had been built in 1948 by Mr. Mardi. 

5. Rudy has sent a letter for his mother. Which one is the passive voice of the sentence above? 

A. A letter has been sent by Rudy for his mother.
B. A letter has been being sent by Rudy for his mother.
C. A letter has sent by Rudy for his mother.
D. A letter was sent by Rudy for his mother.

6. What is she reading? Which one is the passive voice for the sentence above?

A. What is read by her?
B. What is reading by her?
C. What is being read by her?
D. What is being reading by her?

7. What did she write last night? Which one is the passive voice for the sentence above?

A. What is written by him last night?
B. What has been written by her last night?
C. What was written by her last night?
D. What was being written by her last night? 

8. Where has she moved the table? Which one is the passive voice for the sentence above?

A. Where has the table been moved by her?
B. Where has the table moved by her?
C. Where was the table moved by her?
D. Where is the tabled moved by her? 

9. Did Anita give these gifts to you? Which one is the passive voice for the sentence above?

A. was these gifts given by Anita to you?
B. was these gifts being given by Anita to you? 
C. were these gifts given by Anita to you?
D. were these gifts being given by Anita to you? 

10. Will Angie send this letter tomorrow? Which one is the passive voice for the sentence above? 

A. Will this letter be sent by Angie tomorrow?
B. Will this letter be send by Angie tomorrow?
C. Will this letter be sending by Angie tomorrow?
D. will this letter be being sent by Angie tomorrow?

11. This hotel ... by Mr. Hopkins in 1990. Which form of verbs could best complete the sentence
      above?

A. is built
B. was built
C. has built
D. will be built 

12. Manchester United ... by Sir Ferguson for almost 16 years before he retired.

A. is trained
B. was trained
C. has been trained
D. had been trained 

13. Will this meeting ... by all members of the committee tomorrow?

A. is attended
B. be attended
C. are attended
D. been attended

14. The car ... by the mechanic when you left home for school. 

A. is repaired 
B. was repaired 
C. is being repaired 
D. was being repaired 

15. Her motorcycle ... by someone. 

A. has stolen 
B. has been stolen 
C. has been being stolen 
D. had been stolen 

16. The design of the new house ... by the architect next week. 

A. will change 
B. will be change 
C. will be changed 
D. will be changing

17. I was there when the room ... by Andy. 

A. is cleaned 
B. was cleaned 
C. is being cleaned 
D. was being cleaned

18. The house by Joshua last week. 

A. has been sold 
B. had been sold 
C. was sold 
D. is sold 

19. Jake ... by the principal now. 

A. is punished 
B. being punished 
C. is being punished 
D. has been punished 

20. These poems ... by Emily Dickinson in the 18th century.

A. is written 
B. was written 
C. are written 
D. were written 

21. I was watching television when the trees in the backyard ... by someone last night. 

A. will be cut down 
B. were cut down 
C. was cut down 
D. are cut down

22. This - are - company - by - 300 people - employed
         1       2           3             4             5                   6
      Arrange these words in order to be a grammatically correct sentence!

A. 1-3-4-2-5-6 
B. 2-3-1-4-5-6 
C. 4-5-2-1-3-6 
D. 5-2-6-4-1-3

23. Italy - made - this - car - is - powerful - in
         1          2         3        4     5           6           7
      Arrange these words in order to be a grammatically correct sentence!

A. 2-5-3-4-6-7-1 
B. 3-4-5-6-2-7-1 
C. 1-5-2-3-4-6-7 
D. 3-6-4-5-2-7-1

24. Leonardo da Vinci - painted - these - paintings - were - beautiful - by
                    1                          2            3               4              5            6             7
      Arrange these words in order to be a grammatically correct sentence!

A. 1-5-2-7-3-6-4 
B. 3-1-5-7-6-2-4 
C. 3-6-4-5-2-7-1 
D. 3-4-5-6-2-7-1

25. Teacher - being - punished - Robert - is - by - the - right - now
            1             2               3                4         5     6      7         8         9
      Arrange these words in order to be a grammatically correct sentence!

A. 7-1-5-3-2-4-6-8-9 
B. 2-4-5-7-8-9-1-3-6 
C. 4-5-2-3-6-7-1-8-9 
D. 8-9-7-4-5-3-2-1-6

26. Wedding - were - we- invited - to - next - party - Jean's - month
             1             2         3         4          5       6         7           8             9
      Arrange these words in order to be a grammatically correct sentence!

A. 3-2-4-5-8-1-7-6-9
B. 2-1-3-5-4-7-8-9-6
C. 8-1-2-4-5-3-7-6-9
D. 6-1-7-2-3-4-5-8-9

27. The modeling contest has been held by the committee for almost five years. Which of the
      following sentences is the active form of this passive voice?

A. The modeling contest has held by the committee for almost five years. 
B. The committee has been held the modeling contest for almost five years. 
C. The committee has held the modeling contest for almost five years. 
D. The modeling contest has held by the committee for almost five years.

28. The company had been closed down by the government. Which of the following sentences is the
      active form of this passive voice?

A. The government had closed down the company.
B. The government had been closed down the company.
C. The company had closed down the government.
D. The company had been closed down the government.

29. The band contest will be held next week by the committee. Which of the following sentences is
      the active form of this passive voice?

A. The band contest will be held by the committee next week. 
B. The committee will hold the band contest next week. 
C. The band contest will hold the committee next week. 
D. The committee will held the band contest next week.

30. He had been left alone by his parents. Which of the following sentences is the active form of this
      passive voice?

A. His parents had been left him alone. 
B. His parents had leave him alone. 
C. His parents had left him alone. 
D. His parents had been leaving him alone.

Key Answer:
1. A 2. D 3. A 4. A 5. A 6. C 7. C 8. A 9. C 10. A 11. B 12. C 13. B 14. D 15. A 16. C 17. D 18. C 19. C 20. A 21. B 22. D 23. D 24. C 25. C 26. A 27. C 28. A 29. B 30. C

You may like these posts