28 Contoh Soal Notice, Caution, Warning dan Kunci Jawaban Terbaru

teknoenglish.com ~ 28 Contoh Soal Notice, Caution, Warning dan Kunci Jawaban Terbaru

28 Contoh Soal Notice, Caution, Warning dan Kunci Jawaban Terbaru
Notice, warning, atau caution adalah salah satu jenis short functional text yang dicetak di atas papan berisi informasi tertentu. Papan ini, biasanya, berwarna cerah serta mengandung kata-kata yang singkat dan jelas sehingga menarik perhatian. Papan ini digunakan untuk memberikan informasi penting sehingga orang-orang akan melihat, mengerti, dan mengikuti yang ditulis. Kita dapat menemukan papan we nemberitahuan ini hampir di setiap tempat, seperti sekolah, jalan, dan tempat umum lainnya. Kita harus memahami yang dimaksud dengan pemberitahuan tersebut.

Direction: answer the following questions correctly by choosing A, B, C, or D 

1. Read the following text! 
The text tells us that ... 
A. Swimming is prohibited on this beach. 
B. The beach is closed due to a shark attack. 
C. There are a lot of sharks around the beach.
D. The beach is recently dangerous for sharks. 

2. When you are driving, you find this sign.
What does the sign mean?
A. it is not a park. 
B. You may park there.
C. You are not allowed to park there. 
D. You are not allowed to have a picnic there.

3. Look at the traffic sign!
What does the sign mean?
A. The road is windy. 
B. The road is slippery.
C. The car may not enter the street. 
D. There are a lot of slippery turns.

4. Read the following notice. What does the sign mean?
A. The place is special for you as visitors. 
B. This is a place for you to wait.
C. You cannot wait for anyone here.
D. You should not stay here.

5, Read the following notice.
What is the purpose of this sign? 
A. To give a warning about an accident in heavy traffic
B. To forbid the drivers to enter the way in Basuki Rahmat 
C. To allow the drivers to enter the way from Basuki Rahmat 
D. To inform the people so that they can choose a better route

6. Study the notice.
What does the notice mean? 
A. We do not have to dry our hands. 
B. We can not use our hands to dry something.
C. We should use the dryer to dry our hands.
D. We should use our hands to dry something. 

7. Where do you find such caution? 
A. At the railway station
B. At the bus station 
C. At the airport 
D. At the harbor

8. Read the following caution.
What does the notice mean? 
A. Smokers have to smoke in a certain area. 
B. Smokers should help clean the environment. 
C. People must design a smoking area for smokers. 
D. We should help them clean the environment by smoking.

The following caution is for question number 9 and 10.
9. What does the sign mean?
A. The visitors may swim along the area.
B. The visitors must help preserve the corals.
C. The visitors are allowed to swim in the area.
D. The visitors cannot swim there because there are many sharp corals.

10. Where do we usually find the text?
A. At the lake
B. At the beach
C. At the river bank
d. At the swimming pool

11. Study the following warning.
What does this sign mean? 
A. Swimming may endanger you. 
B. Do not go away, you will see a shark. 
C. Your shark is sighted today. 
D. Swimming will enable you to see sharks. 

Study the following sign for question number 12 and 13! 
12. What does the sign mean?
A. We are prohibited to eat and drink.
B. We are allowed to eat the animals.
C. We are not allowed to feed the animals.
D. We are not allowed to bring any food or drink. 

13. Where do we find such a sign?
A. At the zoo
B. At the jungle
C. At a pet shop
D. At the shopping center 

14. Read the following warning. 
What is the warming about? 
A. The area is for swimming only. 
B. People like to swim in that area. 
C. Swimming in that place is dangerous. 
D. We can watch people swimming in that area. 

15. What does warming mean? 
A. A warning that the place is unsafe. 
B. An instruction to avoid the avalanche. 
C. The information that the area is quite safe. 
D. A command that the avalanche should be careful. 

16. Read the following sign. 
These statements are correct, except... 
A. The area is for pedestrians only. 
B. We may build a shop in the area. 
C. Cars or bikes cannot pass the area. 
D. if we want to walk, we can use the area. 

17. Study the sign below!
We will find such kind of instruction in the following places, except ...
A. at home 
B. at school
C. in the office
D. along the street

18. Read the sign carefully.
What is the sign about? 
A. We may use the room to take a rest. 
B. We may not use the room to take a rest.
C. We may use the room to use the toilet.
D. We may sleep or take a nap in the room. 

19. Study the sign below.
The caution means that you ... in the area
A. Must wear ear and eye protectors.
B. Must put your ear and eye protector off. 
C. Should buy ear and eye protectors.
D. Do not need an ear and eye protectors. 

The following caution is for question number 20 and 21
20. What is the purpose of the text?
A. To warn people to stop driving.
B. To stop the children from playing.
C. To limit the speed to 10 km/h.
D. To give directions to drivers to go down. 

21. Where can you find such a sign?
A. At parks
B. At roads 
C. At kindergarten
D. At playing grounds 

22. What does this sign mean?
A. People cannot enter the area because it is unsafe.
B. People need to wait for security to open the doors.
C. People have to be careful because the doors are dangerous.
D. People do not need to open and close the doors themselves. 

23. What will possibly happen if we do not read this sign?
A. We are going to be fine.
B. We are going to be wet.
C. We must clean the floor.
D. We may fall because it is slippery.

24. What is going to happen if someone steals something from a store with this sign? 
A. He/she may get busted. 
B. He/she will be able to steal. 
C. He/she will take some photographs.
D. He/she may steal again someday. 

25. We usually find this sign below places, except ...
A. at a classroom 
B. at a library
C. on the road 
D. at a cinema 

This sign is for question number 18, 19, and 20.
26. We have to pay a fine for the below rule breakers, except ...
A. smoking
B. eating and drinking
C. bring flammable goods
D. bring durians 

27. No flammable goods...
The word flammable means ...
A. easily bring
B. easily set to fire
C. very dangerous
D. very poisonous. 

28. How much should we pay if we smoke and eat in the area?
A. $500 
B. $1000
C. $1500
D. $6500

Key Answer

1. B
2. C
3. C
4. B
5. D
6. C
7. C
8. A
9. D
10. B
11. A
12. C
13. A
14. C
15. A
16. B
17. D
18. C
19. A
20. C
21. B
22. C
23. D
24. A
25. C
26. D
27. B
28. C
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url